Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 coaste de berbecut sau de miel, 750 g cartofi rezistenti la fiert, un ardei rosu, 2 linguri de patrunjel tocat, 100 ml vin alb sec, 100 ml supa de pasare (preparata din concentrat), o lingura de untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Porniti cuptorul. Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur rand. Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase. Spalati-le si asezati-le peste carnea din tava, pe care trebuie sa o acopere. Spalati ardeiul si taiati-l in rondele subtiri. Presarati-le peste cartofi, la fel ca si patrunjelul tocat. ¥ Amestecati vinul cu supa de pasare si turnati-le peste cartofi (trebuie sa ajunga la acelasi nivel cu cartofii). ¥ Bagati tava in cuptor si lasati-o o ora, pana ce carnea si cartofii sunt gata si tot lichidul evaporat. Serviti-l fierbinte.

originals