Mod de preparare: Porniti cuptorul. Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur rand. Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase. Spalati-le si asezati-le peste carnea din tava, pe care trebuie sa o acopere. Spalati ardeiul si taiati-l in rondele subtiri. Presarati-le peste cartofi, la fel ca si patrunjelul tocat. ¥ Amestecati vinul cu supa de pasare si turnati-le peste cartofi (trebuie sa ajunga la acelasi nivel cu cartofii). ¥ Bagati tava in cuptor si lasati-o o ora, pana ce carnea si cartofii sunt gata si tot lichidul evaporat. Serviti-l fierbinte.
Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 coaste de berbecut sau de miel, 750 g cartofi rezistenti la fiert, un ardei rosu, 2 linguri de patrunjel tocat, 100 ml vin alb sec, 100 ml supa de pasare (preparata din concentrat), o lingura de untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Porniti cuptorul. Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur rand. Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase. Spalati-le si asezati-le peste carnea din tava, pe care trebuie sa o acopere. Spalati ardeiul si taiati-l in rondele subtiri. Presarati-le peste cartofi, la fel ca si patrunjelul tocat. ¥ Amestecati vinul cu supa de pasare si turnati-le peste cartofi (trebuie sa ajunga la acelasi nivel cu cartofii). ¥ Bagati tava in cuptor si lasati-o o ora, pana ce carnea si cartofii sunt gata si tot lichidul evaporat. Serviti-l fierbinte.
Mod de preparare: Porniti cuptorul. Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur rand. Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase. Spalati-le si asezati-le peste carnea din tava, pe care trebuie sa o acopere. Spalati ardeiul si taiati-l in rondele subtiri. Presarati-le peste cartofi, la fel ca si patrunjelul tocat. ¥ Amestecati vinul cu supa de pasare si turnati-le peste cartofi (trebuie sa ajunga la acelasi nivel cu cartofii). ¥ Bagati tava in cuptor si lasati-o o ora, pana ce carnea si cartofii sunt gata si tot lichidul evaporat. Serviti-l fierbinte.