Piftie de porc cu legume

Piftie de porc cu legume

Traditionala prin savoarea sa extraordinara, piftia este o excelenta sursa de calciu, provenita din oasele folosite la prepararea ei. De asemenea, contine
vitamine si proteine indispensabile bunei functionari a organismului.

Se prepara in felul urmator:

Fierbeti timp de 10 minute intr-un vas cu 0,5 l apa un fir de praz, o ceapa si doua tulpini de telina tocate marunt. Adaugati trei morcovi taiati fasii, 800 g
carne taiata cuburi, un os si lasati sa fiarba inca 20 de minute. Apoi adaugati doi castraveti taiati la fel sub forma de cuburi. Asteptati zece minute, dupa
care strecurati legumele iar supa o puneti din nou la fiert pentru 5-10 minute. Intre timp adaugati un pic de gelatina, 10 frunze de tarhon si 5 fire de
patrunjel tocat. Dupa ce au fiert lasati sa se raceasca.

Turnati un strat de doi cm de supa in tava si introduceti vasul pentru 15 minute in frigider. Dupa acest rastimp, asezati jumatate din carnea si legumele
fierte in tava. Turnati apoi in tava jumatatea din cantitatea de supa ramasa si o puneti pentru 30 de minute in frigider. Procedati la fel cu restul
ingredientelor. Tineti la frigider 12 ore. Pofta buna!

originals