Pui cu ardei iute

Pui cu ardei iute
Ingrediente (pentru 12 bucati):
3 pui (in total cca 3,5 kg), 2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 2 lingurite boia dulce, 6 linguri ulei, 2 linguri miere. Pentru sos: 2 borcane de pasta de ardei (a 370 g), 100 ml ulei de masline, 200 ml otet, 1 ardei iute verde, sare, piper, 4-5 linguri zahar.
Mod de preparare:
¥ Se spala puii, se zvanta si se taie in 4 sau 8. Se amesteca condimentele cu uleiul si mierea si se ung bine bucatile de pui. Se pun in tava, se baga la cuptorul incins (250¡C) si se prajesc circa 40 de minute.
¥ Se prepara sosul, amestecandu-se pasta de ardei, uleiul, otetul si ardeiul iute taiat marunt. Se gusta de sare si de piper, si se serveste cu puiul prajit. Se poate consuma si rece.

originals