Supa de dovleac cu morcovi

Supa de dovleac cu morcovi
Ingrediente (pentru 10 portii):
600 g dovleac, 600 g morcovi, 1 lingura unt topit, 1/2 l concentrat de zarzavat (apa + Knorr), 1/2 l lapte, 1/2 l suc de mere, sare, piper, 2 felii de paine prajita, 5-6 linguri ulei fin, 3 linguri smantana.
Mod de preparare: Se curata dovleacul si morcovii (se pastreaza un singur morcov) si se taie bucati. Se incinge untul si se calesc bucatile de dovleac si de morcov. Se toarna deasupra zeama de zarzavat si laptele si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic. Se paseaza legumele fierte (in zeama, cu mixerul), se adauga sucul de mere si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se paseaza din nou, se sareaza si se pipereaza. Se taie painea cubulete si se prajeste in uleiul incins (2 linguri) pana ce se rumeneste bine. Morcovul ramas se da pe razatoarea mare. Supa se pregateste cu o zi inainte. Cand se serveste la masa, se incalzeste doar si se adauga smantana, crutoanele si morcovul ras. Se serveste fiecare, in cesti.

originals