RETETA ALUAT PIZZA

RETETA ALUAT PIZZA


1.Se pun in malaxor 2 L de apa.
n   30 gr. Drojdie

n   ameliorator 1 lingurita rasa.Daca se pune E 472 sau E 170 – se pune un varf de lingurita
n   500 mm Bere

n   3 pumni sare

n   500 gr. Margarina

       Se lasa la malaxat 5 minute, apoi se adauga 5 kg FAINA
      Se lasa la malaxat 10 minute ( maxim ) apoi se adauga 2 L de apa si 4 kg de faina  si apoi se malaxeaza  15-20 min.Se scoate si se pune aluatul pe masa si se acopera foarte bine cu o folie de plastic ( unde nu s-a acoperit bine, se intareste iar apoi trebuie aruncata acea parte ) pe toata perioada portionarii care va urma.
      Apoi se taie cu spaclul o bucata de aprox. 1,5 – 2 kg !!! .Se ruleaza cu mana pe masa asemanator cu un salam lung si se portioneaza la 240 gr. bucata pt. pizza mare si 140 gr. pt. pizza medie.Aceasta bucata de 230 gr. se modeleaza ca o minge si se pune in tava acoperita bine cu o folie din plastic si se lasa la crescut aprox. 1 ora.Dupa ce-a crescut se pune la frigider unde se poate pastra MAXIM 2 zile  .

originals