Scrumbie cu sos de sfecla

Scrumbie cu sos de sfecla
Ingrediente: 500g fasole verde, sare, piper, 8 fileuri de scrumbie a 50g, 2 cepe, 100g sfecla roşie (de la borcan sau fiartă şi tăiată cubuleţe), 1 lingură de ulei, 1 pahar de smântână groasă, 2-3 linguriţe de hrean ras.
Mod de preparare:
Se curăţa păstăile de fasole verde (preferaţi-o pe cea rotunda), se spală, se rup în două. Se fierb în puţină apă clocotită cu sare şi piper, vreme de 7 minute. Se clătesc fileurile de scrumbie, se usucă. Se curăţă ceapa. Una se taie în ineluşe şi se aşează pe peşti. Cealaltă se toacă mărunt. Şi sfecla de la borcan (sau fiartă) şi tăiată în cubuleţe se zvântă. Se căleşte ceapa în ulei încins. Se adăugă sfecla şi smântâna, se lasă să fiarbă puţin. Se adaugă hreanul ras, sare şi piper. Se toarnă peste păstăile de fasole fierte şi strecurate. Se mănâncă lângă fileurile (marinate sau în ulei) de scrumbie.

originals