Tăiţei cu sos de ardei

Tăiţei cu sos de ardei
Ingrediente: 500g tăiţei cu ouă, sare, 2 ardei verzi si 2 galbeni (sau roşii), 150g ceapa de arpagic, 2 căţei de usturoi, 4 linguri de undelemn, piper, zahar, 1 legătură de pătrunjel, 50g parmezan sau caşcaval ras.
Mod de preparare:
Se fierb tăiţeii în apă clocotită cu sare, se strecoară. Se curăţa ardeii, se spală, se taie în sferturi mici. Se curăţă arpagicul şi usturoiul, se toacă mărunt. Se încinge undelemnul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa şi usturoiul. Se adaugă ardeii şi 3 linguri de apă, se lasă să mijotească 5 minute. Se pasează sosul prin sita sau în mixer. Se gustă de sare, piper şi-un praf de zahăr. Se adaugă pătrunjelul tocat. Se serveşte turnat peste macaroane. Parmezanul se presară deasupra. (Usturoiul se arde repede şi devine amar. El trebuie călit scurt, în ulei nu prea fierbinte.)

originals