Snitel cu crusta de parmezan

Snitel cu crusta de parmezanIngrediente (pentru 4 portii): 40 g parmezan ras, 1 lingura ulei fin, 2 oua, 8 felii subtiri de carne de porc (a 80 g), piper, 2 linguri pesto (amestec de ulei de masline, usturoi si frunze de busuioc), sare, 20 g unt topit, 2-3 linguri faina, 1 cutie rosii decojite (370 g).
Mod de preparare:
¥ Se amesteca parmezanul, uleiul si ouale si se lasa sa stea circa 15 minute.
¥ Se spala feliile de carne, se zvanta si se bat bine, apoi se presara cu piper.
¥ Se sareaza snitelele, se ung cu pesto, se indoaie in doua si se fixeaza cu scobitori.
¥ Se incinge grasimea, iar bucatile de carne se dau prin faina si apoi prin ouale batute cu parmezan. Se prajesc cate 3 minute pe fiecare parte. Se incalzesc rosiile, se sareaza, se adauga putin busuioc tocat si se servesc - eventual si cu taietei - alaturi de snitle.

originals