Mod de preparare: Puneti o oala cu apa pe foc. Desfaceti conopida buchetele (cotoarele se indeparteaza complet), spalati-o si fierbeti-o 10 minute, din clipa cand apa incepe sa bolboroseasca, dupa care scurgeti-o si puneti-o deoparte. Curatati ceapa, prazul si telina si taiati-le marunt, iar cartofii curatati de coaja taiati-i cubulete. Puneti untul intr-o cratita sa se topeasca si caliti in el mai intai ceapa si prazul, pana ce devin sticloase, iar pe urma adaugati cimbrul, foaia de dafin si telina si lasati-le sa se dunstuiasca 3-4 minute. Dizolvati cuburile Knorr in 1,5 l de apa, turnati zeama in cratita peste legumele calite, adaugati conopida scursa si cartofii, sarati si piperati. Fierbeti supa 20 de minute din clipa cand da in clocot, mixati-o apoi in robotul de bucatarie (lasand cateva buchetele de conopida intregi) si incorporati smantana. Puneti supa din nou pe foc si cand s-a incalzit bine, presarati patrunjelul verde tocat, adaugati buchetelele intregi de conopida si serviti-o imediat.
Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Supa cu conopida
Mod de preparare: Puneti o oala cu apa pe foc. Desfaceti conopida buchetele (cotoarele se indeparteaza complet), spalati-o si fierbeti-o 10 minute, din clipa cand apa incepe sa bolboroseasca, dupa care scurgeti-o si puneti-o deoparte. Curatati ceapa, prazul si telina si taiati-le marunt, iar cartofii curatati de coaja taiati-i cubulete. Puneti untul intr-o cratita sa se topeasca si caliti in el mai intai ceapa si prazul, pana ce devin sticloase, iar pe urma adaugati cimbrul, foaia de dafin si telina si lasati-le sa se dunstuiasca 3-4 minute. Dizolvati cuburile Knorr in 1,5 l de apa, turnati zeama in cratita peste legumele calite, adaugati conopida scursa si cartofii, sarati si piperati. Fierbeti supa 20 de minute din clipa cand da in clocot, mixati-o apoi in robotul de bucatarie (lasand cateva buchetele de conopida intregi) si incorporati smantana. Puneti supa din nou pe foc si cand s-a incalzit bine, presarati patrunjelul verde tocat, adaugati buchetelele intregi de conopida si serviti-o imediat.