Mere umplute cu sos dulce-acrisor

Mere umplute cu sos dulce-acrisor
         Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare), 2 piepti de pui dezosati, 1 cutie mica de boabe de porumb, 1 tulpina de telina, 50 g stafide, 1 lamaie, o lingura de untdelemn. Pentru sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de praf de curry, sare, piper.         

 Mod de preparare: - Spalati carnea, uscati-o, taiati-o in bucatele si prajiti-o in untdelemn pana se rumeneste. Scoateti-o pe hartie absorbanta. - Stoarceti lamaia. Clatiti si stergeti merele. Taiati-le un capacel si scobiti-le cu varful unui cutit, fara a le perfora. Stropiti miezul scos cu suc de lamaie. Clatiti ramurica de telina, uscati-o si taiati-o in fasii subtiri. Scurgeti boabele de porumb. - Intr-o salatiera, amestecati iaurturile, smantana, mustarul, zaharul si praful de curry (sa fie dulce, nu iute - scrie pe ambalaj). Sarati, piperati, adaugati telina, carnea, porumbul, miezul de mar si stafidele. Amestecati si umpleti merele cu compozitia obtinuta. Bagati-le la frigider pana cand le serviti.

originals