Macaroane cu andive caramelizate


Macaroane cu andive caramelizate

         Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g macaroane scurte (ondulate), 5 andive, 12 felii subtiri de slaninuta afumata, 2 linguri de smantana, 1 lingura untdelemn de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.         

 Mod de preparare: - Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac si lasati sa fiarba 20 de minute. - Luati capacul si lasati apa sa se evapore, pe foc viu, pana cand andivele se caramelizeaza usor. Vegheati sa nu devina caramelul prea inchis la culoare. - Puneti pastele sa fiarba in multa apa care clocoteste, conform timpului indicat pe ambalaj. Strecurati-le. - Puneti andivele intr-un vas rezistent la foc. Turnati peste ele smantana, sarati si piperati. Puneti vasul pe foc si lasati sa mijoteasca doua minute. Turnati andivele peste macaroane si puneti-le la cald. - Separat, prajiti slaninuta intr-o tigaie antiadeziva (de teflon), fara grasime, pana cand se rumeneste frumos. Puneti-o peste macaroane.

originals