Mod de preparare: - Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac si lasati sa fiarba 20 de minute. - Luati capacul si lasati apa sa se evapore, pe foc viu, pana cand andivele se caramelizeaza usor. Vegheati sa nu devina caramelul prea inchis la culoare. - Puneti pastele sa fiarba in multa apa care clocoteste, conform timpului indicat pe ambalaj. Strecurati-le. - Puneti andivele intr-un vas rezistent la foc. Turnati peste ele smantana, sarati si piperati. Puneti vasul pe foc si lasati sa mijoteasca doua minute. Turnati andivele peste macaroane si puneti-le la cald. - Separat, prajiti slaninuta intr-o tigaie antiadeziva (de teflon), fara grasime, pana cand se rumeneste frumos. Puneti-o peste macaroane.
Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Macaroane cu andive caramelizate
Mod de preparare: - Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac si lasati sa fiarba 20 de minute. - Luati capacul si lasati apa sa se evapore, pe foc viu, pana cand andivele se caramelizeaza usor. Vegheati sa nu devina caramelul prea inchis la culoare. - Puneti pastele sa fiarba in multa apa care clocoteste, conform timpului indicat pe ambalaj. Strecurati-le. - Puneti andivele intr-un vas rezistent la foc. Turnati peste ele smantana, sarati si piperati. Puneti vasul pe foc si lasati sa mijoteasca doua minute. Turnati andivele peste macaroane si puneti-le la cald. - Separat, prajiti slaninuta intr-o tigaie antiadeziva (de teflon), fara grasime, pana cand se rumeneste frumos. Puneti-o peste macaroane.