Supa de ceapa (reteta frantuzeasca)


Supa de ceapa (reteta frantuzeasca)

         Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb, 1/2 l zeama concentrata de zarzavat, 1/2 lingurita chimen pisat (macinat), sare, piper, 1 varf de cutit nucsoara, 50 g seminte de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta, 100 g cascaval ras.         

Mod de preparare: - Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa taiata rondele pana ce devine sticloasa. Se stinge cu vin alb si apoi se adauga zeama de zarzavat. Se condimenteaza supa cu chimen, sare, piper si nucsoara si se lasa sa fiarba incet - la foc potrivit - 10-15 minute. - Semintele de floarea-soarelui se rumenesc intr-o tigaie (fara grasime). - Se imparte supa in 4 boluri (cani) termorezistente, se introduc in fiecare bol cate doua felii de bagheta, iar deasupra se presara semin-tele de floarea-soarelui si cascavalul ras. Bolurile cu supa se baga in cuptor - eventual sub gril - si se lasa pana ce se rumeneste painea presarata cu cascaval.

originals