Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie
Ingrediente:
Pentru ciuperci
12 ciuperci mari
100 ml ulei
25 g unt
1 leg. Busuioc pentru ornat
Pentru vinaigrette:
1/2 lamaie, coaja rasa si sucul
1 lingura otet
1 lingera capere mici
1 catel usturoi tocat marunt
2 linguri ulei
1 lingurita mustar
1 lamaie taiata bucati
Mod de preparare:
Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga
si acestea si se amesteca bine.
Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Se aseaza cu cupele in sus pe
tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt. Se
asezoneaza.
Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii ¡V se ung constant cu uleiul ramas.
Se transfera in farfurii si se toarne deasupra vinegreta. Se orneaza cu frunze de busuioc.