Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie
Ingrediente:
Pentru ciuperci
 12 ciuperci mari
 100 ml ulei
 25 g unt
 1 leg. Busuioc pentru ornat
Pentru vinaigrette:
 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul
 1 lingura otet
 1 lingera capere mici
 1 catel usturoi tocat marunt
 2 linguri ulei
 1 lingurita mustar
 1 lamaie taiata bucati
Mod de preparare:
Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga
si acestea si se amesteca bine.
Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Se aseaza cu cupele in sus pe
tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt. Se
asezoneaza.
Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii ¡V se ung constant cu uleiul ramas.
Se transfera in farfurii si se toarne deasupra vinegreta. Se orneaza cu frunze de busuioc.

originals