Ingrediente:
1 vanata mare, taiata felii
1 lingura sare
8 linguri ulei
4 rosii taiate felii
225 g cascaval (branza telemea), taiat felii
1 salata
1 andiva
12 masline negre
3 linguri otet
Mod de preparare:
Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu
apa rece si se sterg cu servetele de hartie. Se ung feliile de vinete cu 2 linguri de ulei, se frig pe
gratar timp de 5 minute, pana ce devin aurii.
Se ung cu 1 lingura de ulei feliile de rosii si se frig pe grator 4 minute, pana ce incep sa se
inmoaie.
Se ung feliile de cascaval cu 1 lingura de ulei si se frig pe gratar 4 minute, pana ce se
topesc usor si capata o culoare aurie.
Se aranjeaza pe un platou salata verde si andivele, se pun feliile de vinete si de rosii iar
deasupra feliile de cascaval. Se adauga deasupra maslinele, apoi uleiul ramas si otetul.