Paine cu salvie si ceapa

Paine cu salvie si ceapa
Ingrediente:
  50 g unt/margarina
  1 ceapa taiata marunt
  225 g faina obisnuita
  225 g faina integrala
  1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare
  300 ml lapte cald
  2 linguri frunze salvie proaspete
  faina pentru tapetat
  1 lingura sare grunjoasa
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie.
Se amesteca cele 2 cantitati de faina si se incorporeaza untul ramas. Se pune drojdia si
sarea. Se toarna laptele cald in mijlocul compozitiei. Se amesteca pana devine o pasta omogena.
Se pune salvia si ceapa si se amesteca pe o planseta pudrata cu faina timp de 4-5 minute.
Aluatul se lasa sa creasca timp de 1 ora intr-un loc cald. Dupa aceea se modeleaza foema unei
paini rotunde cu diametrul de 18 cm. Painea se aseaza in tava unsa. Pe mijlocul painii se cresteaza
cu cutitul o cruce in care se pune inca putina sare si faina. Se acopera cu un servet si se mai lasa
inca 30 de minute intr-un loc cald. Intre timp se incinge cuptorul.
Se coace 15-20 de minute, pana devine aurie si crocanta.

originals