Ciorba de spanac

Ciorba se face cu borº, zarzavat, roºii ºi vreo doi cartofi (sau ceva orez) cã,
subþiricã cum e verzitura, nu rezistã singurã-n fierturã.
• 1 kg spanac
• 1 litru borº
• 1 ceapã
• 1 pãstârnac
• 3 roºii (sau 200 ml bulion)
• 1 pahar smântânã
• verdeaþa: 1 legãturã leuºtean
• Spanacul se grijeºte bine, cã e plin de nisip: se spalã frunzã cu frunzã
în 2-3 ape, se scurge îndelung
• Zarzavatul – ceapã, morcov, pãtrunjel, pãstârnac – se toacã
• Cartofii ºi roºiile se taie cubuleþe
• Se pun toate la fiert, în 1 litru apã, cam 1 jumãtate de ceas, timp în
care
• Se fierbe borºul, separat
• Se toacã usturoiul
• Se amestecã dresul: smântânã, ou ºi 1 polonic de borº
• Se toacã verdeaþa
• Dacã zarzavatul a fiert, (ºi sigur a fiert!) se pun în ciorbã borºul ºi dresul
ºi se mai lasã sã clocoteascã bãtrâneºte vreo cinci minute
• Se presarã verdeaþa,se potriveºte de sare ºi piper, ciorba deja e
mâncabilã

originals