Bors de miel

Retete de pasti-Bors de miel la paste

Ingrediente necesare:
- aproximativ 1-1,5 kg carne de miel cu oase cum sunt spatele si coastele
- ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina cat pentru o ciorba de vitel
- multa verdeata, in special leustean verde
- 1 l de bors, sau un plic din magazin
Mod de preparare:
Se face foarte usor: se spala bine carnea, se pune la fiert in apa rece cat s-o acopere, dar nu prea multa (carnea fierbe repede), eventual se mai adauga apa pe parcurs, dar atentie ca urmeaza sa puneti si borsul. Dupa ce da in clocot se spumuieste si se adauga si zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt. Cand sunt fierte puneti borsul (daca este lichid se da in clocot inainte si apoi se adauga), daca este la plic, dupa instructiunile lor. Oricum se pune dupa gust, depinde cat de acra o vreti. La sfarsit se pune verdeata tocata.

originals