Chiftele
Ingrediente:
1,5 kg carne 200 g paine 1-2 cartofi (200g) 2-3 capatani de usturoi 2 cepe 1 legatura patrunjel 1 legatura marar sare, piper, condimente pentru chiftele ulei pentru prajit, faina optional: 1 morcov ras
1,5 kg carne 200 g paine 1-2 cartofi (200g) 2-3 capatani de usturoi 2 cepe 1 legatura patrunjel 1 legatura marar sare, piper, condimente pentru chiftele ulei pentru prajit, faina optional: 1 morcov ras
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Pentru a prepara chiftele putem folosi carne de porc sau porc amestecat cu pui, eventual carne de vita. Se toaca ceapa si se caleste un pic in ulei. Primavara se poate folosi ceapa si usturoi verde, chiftelele vor iesi mult mai gustoase! Se da prin masina de tocat: ceapa calita, cartofii, carnea, usturoiul si in sfarsit painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca in compozitie mararul si patrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras si condimentele pentru chiftelute. Din amestecul de chiftele se formeaza cu mainile umezite in apa chiftele, se dau prin faina si se prajesc in ulei. Chiftelele se prajesc pana cand capata culoarea aurie. Pentru chiftele gustoase, folositi multa verdeata proaspata, le va da un gust foarte bun.