Chiftele de post
Ingrediente:
2 cartofi 200 g ciuperci 2 linguri orez 1 ceapa 1/2 legatura marar 1/2 legatura patrunjel 3 linguri faina sare, piper, ulei pentru prajit
2 cartofi 200 g ciuperci 2 linguri orez 1 ceapa 1/2 legatura marar 1/2 legatura patrunjel 3 linguri faina sare, piper, ulei pentru prajit
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii si orezul. Ceapa se caleste in ulei. Se adauga ciupercile taiate, 1/2 lingurita de sare si se lasa sa scada bine. Se prepara un piure din cartofii pasati, in care se inglobeaza ceapa si ciupercile calite, patrunjelul tocat. Daca doriti un amestec mai omogen, puteti folosi un mixer pentru a prepara compozitia de chiftele de post. Se potriveste compozitia de sare si piper, se poate adauga si o lingura de boia dulce. Din aceasta compozitie se formeaza cu mainile umezite chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.