Bulete de cascaval

Bulete de cascaval

Ingrediente:
300 g cascaval 3 oua 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita zeama de lamaie 50 g faina sare optional: piper, marar verde tocat

Dificultate: redusa

Mod de preparare:
Buletete de cascaval se prepara din cascaval simplu sau 100 g cascaval amestecat cu diferite alte tipuri de branza, dupa gust: daca dorim sa obtinem bulete de cascaval mai picante putem folosi branza de burduf sau telemea, daca tinem regim - branza de vaci. Se sfarama sau se dau pe razatoare branzeturile. Se amesteca ouale, faina, sarea si, dupa gust, piperul si mararul tocat. Se adauga la compozitie bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Compozitia de bulete de cascaval trebuie sa aiba o consistenta ferma, care sa ne permita sa modelam buletele ca mingiute cu diametrul de 2 -3 cm. Daca este prea apoasa, se adauga faina sau gris. Se acopera palmele cu faina, se modeleaza buletele si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Buletele se tin foarte putin in uleiul incins, cam 15 -25 sec, altfel se sparg.

originals