Chec umplut
Pentru chec iti trebuie:
- 2 oua
- 2 cani de zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana lapte
- 1 lingurita amoniac
- 4 cani faina
- 100 g cacao.
Pregatesti asa:
- Bati ouale cu zaharul, apoi adaugi uleiul, laptele caldut si o cana de faina.
- Stingi amoniacul cu otet, il adaugi in compozitie, dupa aceea pui si celelalte 3 cani de faina.
- Imparti compozitia obtinuta in doua.
- Prima parte o torni intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, a doua o amesteci cu 5 linguri de cacao si o pui in cealalta tava, apoi dai tavile la cuptor, pentru 45 de minute, la foc potrivit.
- Intre timp, faci crema.
Pentru crema iti trebuie:
- 10 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 l lapte
- 1 pachet de margarina
- 1 lamaie.
Pregatesti asa:
- Fierbi laptele, iar cand da in clocot adaugi in ploaie faina amestecata cu zaharul si cand s-a ingrosat, o dai deoparte si adaugi cacaoa si margarina, apoi coaja de lamaie rasa si zeama ei.
- Avand un chec alb si unul negru, le tai pe amandoua pe lungime in trei foi.
- Pe un platou refaci un chec asezand o foaie alba, crema, o foaie de cacao, crema, apoi alta foaie alba.
- Pentru celalalt chec asezi intre foile de cacao crema si foaia alba.
- Le glazurezi pe amandoua cu ciocolata topita si presari nuca de cocos.