SALATÃ DE VINETE
I. • 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
• 1 pahar untdelemn • 1 ceapã roºie, mare tare
• 1 lingurã oþet mere • 2 roºii coapte
• sare, piper, dupã voie ºi sãnãtate
• Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate pãrþile, pânã se-nmoaie
• Se curãþã imediat de cojile arse, se sãreazã ºi se pun la scurs, pe un
fund înclinat, cel puþin 1 ceas
• Se toacã mãrunt ceapa, se spalã iute într-un ºuvoi de apã rece (sã-i iasã
amãreala oxidatã) se scurge bine de tot
• Se amestecã ceapa cu oþetul
• Se toacã vinetele pastã, apoi pasta asta se freacã cu ulei, puþin câte
puþin, pânã se-ntãreºte ºi se face spumoasã
• Se adaugã sosul de ceapã cu oþet (piper, dacã mai e cazul)
• Se orneazã cu felii de roºii