Cartofi cu ceapă și roșii la cuptor

Ingrediente:
2 cepe, 4 rosii mari, 800 g cartofi, 1 ardei gras rosu, 2 catei de usturoi, ulei, cateva fire de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
Rosiile se scufunda in apa fierbinte timp de 1 minut, dupa care se indeparteaza pielita si semintele, iar pulpa se taie bucati neregulate. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se dinstuie ardeiul curatat si taiat fasii. Se presara cu sare si piper. Cepele se curata, se taie rondele si se dinstuie impreuna cu ardeiul timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce este gata totul se pune intr-o tava, se adauga cartofii curatati de coaja si taiati cubulete. Se acopera cu rosiile si sucul lor, iar deasupra se presara cu busuioc si usturoi tocat marunt. Dupa ce se amesteca, tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor la 180°C timp de 45 minute.

originals