Cartofi cu măsline la cuptor

Ingrediente:
1 kg cartofi, 200 g masline negre mari, fara samburi, 1/2 l supa de legume, 100 g branza rasa, 1 catel usturoi, mirodenii la alegre, sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se taie in rondele fine. Usturoiul se curata si se piseaza. Maslinele se taie rondele fine. Se pune putin ulei pe fundul unui vas, se adauga un strat de cartofii, usturoiul pisat, se adauga branza rasa, un rand de masline. Apoi se continua cu un strat de cartofi, branza, sare, piper. Se varsa supa. Vasul se acopera cu o folie de alunminu, se da la cuptor la 200 °C, pentru 30 minute. Se scoate folia de aluminu si se mai lasa 15 minute (pana ce se rumeneste deasupra). Se varsa surplusul de lichid, se verifica daca cartofii sunt bine fierti.

originals