File de peste impletit

Ingrediente:
4 fileuri de peste (pastrav, coregon, salau, pangasius), 1 ceapa, 200 g morcovi, 1 portocala, 2 linguri marar tocat, 100 ml vin alb, 300 ml supa de legume, sare, piper
Mod de preparare:
Fileurile de peste se taie de doua ori de-a lungul, astfel ca la capatul mai lat sa ramana unite. Apoi cele trei fasii se impletesc ca un colac si se fixeaza cu scobitori. Se curata ceapa, se toaca si se inabusa in ulei. Se adauga coaja de portocala si mararul, se stinge cu vin, apoi se adauga supa de peste sau de legume si se da intr-un clocot, apoi se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de 5 minute. Jumatate din supa astfel obtinuta se toarna intr-un vas in care se va posa pestele. Se curata morcovii, se taie rondele subtiri si se fierb in supa circa 3 minute, astfel incat sa fie al dente, deci nu prea moi. In celalalt vas se da supa in clocot, se introduc fileurile de peste impletite si se poseaza (se lasa la foc mic fara sa mai clocoteasca) timp de circa 5-6 minute. Morcovii se aranjeaza pe farfurie, pestele se aseaza deasupra si se stropeste cu putina supa

originals