Fileuri de partrav cu sos de vanilie

Ingrediente:
300 g file de pastrav, 250 g aluat de foietaj, 1 lingura faina, 1 galbenus, 1 lingurita lapte, 100 ml suc de portocale, 1 lingura suc de lamaie, 10 ml vin alb, 50 ml fond de peste, 1 baton de vanilie sau un pahar decoct de vanilie, 30 g unt rece, sare, piper
Mod de preparare:
Pe o suprafata presarata cu faina se intinde aluatul cu o grosime de 3 mm. Se decupeaza in forma de inimi si se pun intr-o tava tapetata si se lasa la rece. Se amesteca laptele cu galbenusul si se ung inimioarele de aluat cu acest amestec. Se coc 8-10 minute. Se face o supa din fondul de peste, sucul de portocala, cel de lamaie, vanilia si vinul. Fileurile de peste condimentate se pun in supa clocotita si se lasa 2-3 minute cu focul stins si acoperite. Se scot si se tin la cald in cuptor. In 100 ml supa se adauga untul si se condimenteaza dupa gust. Acest sos se dispune pe farfurie, deasupra se pun fileurile de pastrav si se orneaza cu inimioare de foietaj.

originals