Mousse de pastravi

Ingrediente:
80 g ceapa, 80 g morcov, 80 g telina, 1 praz, 1 legatura patrunjel, 300 ml vin alb, 3/4 apa, 700 ml smantana, 250 g unt, 20 g ceapa verde, 4 pastravi file, 5 albusuri, 9 galbenusuri, 500 ml lapte, sare, piper alb
Mod de preparare:
Se face o supa din zarzavaturi si vinul alb. Dupa ce se fileteaza pestele se adauga in supa resturile de peste. Apoi se strecoara supa si se fierbe pana scade la jumatate. Se drege cu 200 ml de smantana, se adauga untul rece, ceapa verde si se condimenteaza cu sare si piper. Carnea cruda de pastrav se mixeaza si in acelasi timp se adauga cu grija treptat albusul si galbenusul, apoi 500 ml de smantana si laptele. Se condimenteaza cu sare si piper. Compozitia obtinuta se pune in forme de sufleu, unse cu unt. Se pun in bain-marie pentru 40 de minute. Formele de sufleu se rastoarna pe platou si se acopera cu sos.

originals