ARDEI COPTI

ARDEI COPTI
Salata nobila, una dintre cele mai fine salate romanesti, dand tinuta unei fripturi banale, dar si salatei de vinete; la o adica, ardeii copti — fie ei capia sau doar grasi — au generozitatea de a putea fi mancati, si pe loc si la iarna, aproape dupa aceeasi reteta.
Conserva:
2 kg ardei grasi sau capia (cat mai mari si mai sanatosi)
150 ml otet de vin                         1 lingura zahar sau miere
2 linguri ulei                                 2 lingurite boabe mustar
10 g piper                                      1 aspirina
l foaie dafin                                   o jumatate lingurita sare
Se spala bine ardeii
Se coc in cuptor la foc iute sau pe un gratar, deasupra flacarii, sa se parleasca napristan si uniform pe din afara dar sa-si pastreze carnea pe dinauntru
Se pune zeama cu ale ei toate la fiert
Se asaza ardeii intr-o cratita mare, se presara cu putina sare si se acopera pentru circa un ceas
Se curata de pielita, cu rabdare si un varf de cutit. Evitati apa, care le spala si gustul
Se asaza in borcan
Dupa primul clocot, se toarna zeama peste ardeii curatati (uleiul se va ridica la suprafata, protector)
Se leaga cu celofan dublu, bine muiat si spalat in apa fierbinte

originals