Cremă de dovleac cu ciuperci

Cremă de dovleac cu ciuperci
Ingrediente pentru 4 porţii: 1,5kg dovleac, 250g ciuperci proaspete, 3 fire de pătrunjel, 1 ceapă, 25cl. lapte, 4 linguri smântână, 40g unt, sare, piper.
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleacul în 4, curăţaţi-l de coajă şi de seminţe. Tăiaţi miezul cubuleţe. Curăţaţi ceapa. Tocaţi-o. Puneţi-o să se călească în unt. Adăugaţi şi dovleacul şi lăsaţi cratiţa pe foc mic vreme de 15 minute, amestecând din când în când. Vărsaţi laptele. Completaţi cu apa, astfel ca legumele să fie acoperite. Săraţi, piperaţi, lăsaţi să fiarbă 30 de minute. Când dovleacul este bine fiert, pasaţi-l prin sită, puneţi-l la încălzit pe flacără mică. Adăugaţi smântâna. Lăsaţi să fiarbă 1 minut, apoi daţi vasul deoparte pe sobă. Curăţaţi şi spălaţi ciupercile. Puneţi-le în tigaie în unt încins şi lăsaţi-le pe foc până ce la scade apa. Puneţi ciupercile în crema de dovleac. Decoraţi supa cu pătrunjel verde.

originals