Cremşnit dietetic

Cremşnit dietetic
Ingrediente pentru 10 porţii:  300g făină, 100ml ulei, 100g zahăr, 30ml lapte dulce (sau iaurt), 2 ouă, 1/2 linguriţă de zeamă de lămâie, 1/2 pachet praf de copt, 1 pachet de zahăr vanilat, 1 vârf cuţit sare.
Pentru cremă: 200g zahăr, 700ml lapte dulce, 100g făină, 6ouă, 10 foi de gelatină, 50ml apă, 59g zahăr pudră, 1 pachet zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se freacă ouăle întregi, se adaugă uleiul şi zahărul vanilat şi se bate cu telul până se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă sarea, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi treptat făina. Laptele (sau iaurtul) se adaugă la sfârşit, în funcţie de mărimea ouălelor şi calitatea făinii, pentru a se obţine un aluat potrivit, bine legat. Se lasă aluatul 30 minute la rece. Din acest aluat se întind două blaturi care se coc pe o tavă tapetată cu făină, la foc potrivit. Separat, se freacă 6 gălbenuşuri cu 200g zahăr, la care se adaugă 100g făină şi restul de lapte, amestecând bine. Compoziţia se toarnă în 500ml lapte clocotit şi se fierb împreună până se formează o cremă groasă. După ce se ia de foc, se adaugă gelatina înmuiată în apă rece, şi apoi dizolvată în 50ml apă fierbinte, albuşurile bătute spumă şi zahărul vanilat. Crema se pune între cele două blaturi

originals