Faşir

Faşir
Ingrediente pentru 4 persoane: 500g carne tocată (vită, porc), 2 cepe, 2 felii miez de franzelă, 100ml lapte, 1 legătură pătrunjel, 2 ouă, 2 cartofi fierţi, 1 morcov crud, 2 linguri pesmet, 50ml ulei, 25g muştar, 25g gem de măceşe, sare, piper.
Mod de preparare:

Carnea se trece prin maşina de tocat împreună cu ceapa coaptă în foi şi curăţată şi cu miezul de pâine înmuiat în lapte. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, cartofii, daţi pe răzătoarea fină, morcovul ras şi ouăle crude. Se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă bine. Se adaugă o lingură de pesmet, apoi se pune compoziţia într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Se coace în cuptor la foc potrivit, să pătrundă bine. După gust, înainte de a se coace, se poate unge pe deasupra cu un amestec din gem de măceşe şi muştar, frecat cu puţin ulei.  

originals