Gazpacho

Gazpacho


(Supa italieneasca rece)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 felii de franzela (alba), 2 ardei grasi rosii, 1/2 castravete, 500 gr. rosii coapte, o ceapa, 2 catei de usturoi, 1/2 l suc de rosii, 2 linguri ulei, sare, piper, un ou fiert tare, 100 gr. masline negre (fara samburi).
Mod de preparare: Se inmoaie 2 felii de franzela in apa rece (15 minute), se curata ardeii de seminte si nervuri, unul se taie cubulete, iar celalalt se pune deoparte. Se curata castravetele de coaja, se taie in doua pe lung si se scot semintele. O jumatate se taie bucatele, cealalta se pune deoparte. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in patru, usturoiul se lasa intreg.
* Se baga painea stoarsa impreuna cu sucul de rosii in mixer si se face un piure. Se introduc apoi bucatile de ardei, de ceapa, de castravete, rosiile si usturoiul si se maruntesc si ele. Se adauga uleiul (de masline), sare si piper. Cand se serveste supa, se presara deasupra bucatele de ou fiert tocat, ardeiul si castravetele (pusi deoparte maruntiti) si a 3-a felie de paine taiata bucatele si prajita intr-o tigaie fara grasime.

originals