Peşte cu sos picant

Peşte cu sos picant
Ingrediente pentru 4 persoane: 700g peşte, 1 ou, 2g piper măcinat, 10g vegeta, 50ml ulei, 50ml sos de soia, 50g zahăr, 2 linguri hrean, 3 căţei de usturoi, 1 ceapă, 50g lămâie, 2 legături mărar.
Mod de preparare:
Curăţă bine peştele, spală-l şi pune-l la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa, tăiată julien şi jumătate din cantitatea de hrean. Separat, în alt vas, prepară un sos, amestecând restul de hrean cu oul, sosul de soia, vegeta, zahărul, zeama de lămâie şi usturoiul pisat. Pune peştele fiert pe un platou, ornat cu mărar de jur împrejur, şi acoperiţi-l cu sos picant. Încinge bine uleiul şi toarnă-l fierbinte peste sos şi peşte, apoi serveşte preparatul cald.

originals