Prăjitură americană cu alune

Prăjitură americană cu alune
Ingrediente pentru 16 bucăţi:
Aluatul: 200g făină, 1 vârf de cuţit de sare, 100g unt rece, 25g untură de porc.
Umplutura: 300g alune (nesărate), 100g ciocolată menaj rasă pe răzătoarea mare, 85g unt, 3 ouă, 120g zahăr, 50g făină, zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se amestecă cu praful de sare. Se adaugă untul, tăiat în bucăţele mici, care se frământa repede cu făina. Se adaugă 2-3 linguri de apă rece. Se frământă bine ingredientele până ce se obţine un aluat, care se aduna în bulgare şi se pune la frigider, în folie de plastic 1 oră. Se porneşte cuptorul. Se pisează alunele într-un mojar şi se amestecă cu fulgii de ciocolată. Se topeşte untul şi se lasă să se răcească puţin. Se amestecă zahărul cu ouăle până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă untul topit, făina şi compoziţia de alune. Aluatul se întinde pe planşetă, apoi se aşează într-o formă rotundă, cu diametrul de 26cm. Se pune umplutura şi se nivelează cu un cuţit.  Se bagă prăjitura în cuptor (treapta 2) şi se lasă cam 45 de minute. Când este gata, se lasă să se răcească în formă. Înainte de a servi, se pudrează cu zahăr.

originals