Prăjitura cu miere, curmale şi nuci

Prăjitura cu miere, curmale şi nuci
Ingrediente pentru 10 persoane: 400g curmale, 200g  făina, 120g miez de nucă, 4 ouă, 140g unt, 4 linguri de miere, 2 linguriţe drojdie uscată, 1 praf de sare, 2 linguri zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se unge o tavă pătrată, cu latura de 24cm. Se scot sâmburii din curmale, care se taie în bucăţi nu foarte mici, se pun într-un vas, se adaugă miezul de nucă (mărunţit), făina, drojdia şi sarea. Separat se bat ouăle, se adaugă untul uşor topit, mierea şi totul se toarnă peste curmale şi nuci. Întreaga compoziţie se toarnă în tavă, care se la cuptorul încins în prealabil, şi se lasă 30 de minute. Se taie în bucăţi de 2x5cm şi se trec cu extremităţile prin zahăr. Se servesc reci.

originals